loading
عکاسی اد کاشی

اد کاشی ، فتوژورنالیست, فیلمساز, سخنران و مدرس مشهور آمریکاییست، که مدت 40 سال است مشغول عکاسی و روایتگری آنهاست. او در سال 1957 در شهر نیویورک به دنیا آمد. تحصیلات خود را در رشتهٔ عکاسی خبری در دانشگاه سیراکوز به پایان رسانید. خلاقیت پایان ناپذیر اد کاشی، او را در زمره برترین داستان گویان تصویری (story telling)  قرار داده است. مستندسازی مسایل اجتماعی و سیاسی با نگاهی تیزبین و حساس و ارتباط صمیمی که با سوژه ها و موضوعاتش برقرار میکند، امضای کارهای او به حساب می آید.

اد کاشی در سال 1991 اولین جایزهٔ مهم خود را به خاطر گزارش تصویری اش از “سلطنت‌طلبان ایرلندی” دریافت کرد. پروژه ای که سه سال از زندگی خود، مابین سالهای 1991-1988 را صرفش کرده بود . منتخبی از عکس‌های این مجموعه در کتابی تحت عنوان :”پروتستان ها: تسلیم ناپذیر” چاپ شده است.

کتاب پروتستان های تسلیم ناپذیر

همکاری با نشنال جئوگرافیک

کاشی از سال 1990 همکاری خود را با “نشنال جئوگرافیک” آغاز کرده و 17 مجموعه عکس برای آنها کار کرده است. از جمله مهم ترینشان،  می‌توان به “ستیز کردها” که در شماره آگوست 1992 مجله “نشنال جئوگرافیک” به چاپ رسیده، اشاره کرد. او برای انجام این پروژه، از هشت کشور برای مدت شش ماه پوشش عکاسی کرد .کاشی در پایان این کار بیش از 1100 رول فیلم گرفته بود و عکس‌هایش از این پروژه، جایزه اول مسابقه تصویرسال “NPPA” در سال 1993 میلادی را برایش به ارمغان آورد. این عکس‌ها بعدها به صورت کتابی تحت عنوان “وقتی که از مرزها خون جاری می‌شود”، به چاپ رسید. این کتاب شامل ۱۰۰ عکس خیره کننده است و در طول صفحاتش، چریک ها برای جنگ آموزش می بینند، مادران و کودکان در زیر آوارهای بمباران شده خانه هایشان زندگی می کنند و قربانیان جنگ شیمیایی و مهاجران در اروپا ،فرهنگ خود را در برابر بیگانه ستیزی گاه خشونت آمیز حفظ می کنند.مقدمه این کتاب را نویسنده مشهور سیاسی “کریستوفر هاچینز” نوشته است.

وقتی که از مرزها خون جاری می‌شود

از دیگر کارهایی که کاشی برای نشنال جئوگرافیک انجام داده است می‌توان به گزارش تصویری او از سوریه تحت عنوان ” سوریه آن‌سوی نقاب‌ها ” اشاره کرد که در ماه جولای 1996 در این مجله منتشر شد.

فعالیت‌های او

اد کاشی اکنون یکی از اعضای «آژانس عکس  VII» است و بخاطر عکسهای عمیق و ارایه های جذابش مورد توجه است. او با اجراهای منحصربفردش در عکاسی و فیلمبرداری از “ماجرای کردستان عراق” در Flipbook در سال 2006 تا پوشش “طوفان سندی” برای TIME در سال 2012 به تولید تصاویر جذاب و تعامل با جهان به روش های مختلف پرداخته است.

رویکردهای نوآورانه کاشی در عکاسی و فیلمسازی باعث شد جایزه POYI سال 2015 را به عنوان عکاس مولتی مدیا برای مجموعه “نسل گمشده سوریه” از آن خود کند. او تاکنون مقالات تصویری زیادی را از شصت کشور جهان در موضوعات مختلفی نظیر “فرهنگ و زندگی شبانه در برلین”، “پیری در آمریکا”، “عامل نارنجی”، “دوباره، آمریکا” ، “یتیمان جهان” و  “استخراج طلا در غنا”  را  تهیه کرده است.

«دوباره آمریکا»، پروژه ای یک‌ساله است که توسط تعدادی از عکاسان آژانس عکس VII گرفته شده است و به بررسی مهمترین موضوعاتی که برای رای دهندگان آمریکایی اهمیت دارد، می‌پردازد. «یتیمان جهان»، مجموعه عکسی ست در مورد درگیریهای مداوم مردم کرد و نسل کشی آنها.

عکس عامل نارنجی از اد کاشی

داستان عکس های «استخراج طلا در غنا»، در تانچارا که منطقه ای در غرب غناست، اتفاق میفتد. عکسها ،داستان یک جامعه دورافتاده که پیشنهاد چندین شرکت بزرگ استخراج طلا را رد کرده و اجازه بهره برداری از زمین و منابع خود را به آنها نمیدهد ، روایت میکند. کاشی میگوید: “من روی موضوعاتی کار میکنم که احساساتم راجع به بشریت و جامعه جهانی را برانگیزد و عمیقا اعتقاد دارم که عکسها این قدرت را دارند که ذهن مردم را تغییر دهند و تحت تاثیر این واقعیت که عکاسی خبری و عکاسی مستند میتوانند تاثیر مثبتی در جهان داشته باشد به کار خود ادامه میدهم”.

او پروژه های شخصی متعددی کار کرده است که آنها را در 9 کتاب به چاپ رسانده است, از جمله آنها می توان به پروژه ای هفت ساله ای با نام “سالهای پیش رو: کهنسالی در آمریکا” اشاره کرد. اد کاشی و همسرش “جولی ونیوکور” ابتدا این پروژه را در مجله “نیویورک تایمز” منتشر کردند و سپس با مستندسازی و جزییات بیشر پروژه را پیش بردند. آنها میگویند: “واقعیت پیری ما را مجبور خواهد کرد با این حقیقت کنار بیاییم که طول عمر به معنای جوانی ابدی نیست”.  

از دیگر پروژه های درازمدت کاشی ، عکسهایی است که از یهودیان مهاجر ساکن در کرانه های غربی گرفته است. (SETTLERS). یکی از عکسهای این مجموعه در سال 1995 دیپلم افتخار WORLD PRESS PHOTO  را کسب کرد. اد کاشی معروف‌ترین عکس خود را عکس محاکمه یک زن کرد در دادگاهی در ترکیه به جرم ترور می‌داند و عکس‌های تکان دهنده‌ای را هم که از مراسم همسر سوزان در پاکستان گرفته‌است نیز جزو آثار مهم خود ارزیابی می‌کند و در این باره می‌گوید: ” یکی از عکس‌هایم که تصویر زنی پاکستانی را نشان می‌دهد که به صورت خودش اسید پاشیده، عکس غم انگیزی است که در سراسر جهان بارها منتشر شده و جوایز زیادی را نیز کسب کرده است.”

تاسیس کمپانی

کاشی در سال 2002, به همراه همسرش “جولی ونیوکور” Julie Winokur که نویسنده و فیلمساز است, شرکت Talking Eyes Media را تاسیس کرد. این کمپانی غیرانتفاعی تعداد زیادی فیلم کوتاه, نمایشگاه, کتاب و تولیدات چندرسانه ای دارد و به بررسی موضوعات مهم اجتماعی میپردازد. از جمله آخرین تولیدات این کمپانی میتوان به آخرین نمایشگاه اد کاشی تحت عنوان “اتاق معما” The enigma room اشاره کرد.

عکس اتاق معما

این اینستالیشن آخرین نمایشگاه اد کاشی است و در سال 2019 در نیویورک به نمایش درآمد. در این اینستالیشن کاشی با در هم تنیدن عکس, ویدیو و صدا ، بیننده را به کشف و تصور واقعیت های ذهنی جدید وا میدارد و او را در سفری تصویری در چرخه های هرج ومرج, آرامش, جشن و تولد دوباره غرق میکند. نوع اجرای این اینستالیشن باعث شده که تصاویر در زمان و مکان و محتوا با همدیگر لینک بشوند و نتیجه اش شده وهم و خیالی که معمای زندگی را افشا میکند.

محقق: الناز امینی

عکاسان