loading

ران هویو، فتوژورنالیست ، مدرس و سخنران آمریکایی که به عکاسی از جنگ‌ها و درگیری‌ها در اقصی نقاط دنیا مشهور است. او در سال 1965 متولد شد. هویو فارغ التحصیل “دانشگاه نیویورک ” و یکی از هفت بنیانگذار آژانس عکس سون است.

درباره عکس‌های هویو

عکس‌های هویو توسط انتشارات متعددی از جمله: ” فورچون ، لوموند ، نیوزویک ، مجله نیویورک تایمز ، نیویورکر، ووگ و تایم به چاپ رسیده است. علاوه بر این ، موزه‌ها و گالری‌های معتبر زیادی از جمله “موزه لوور” آثار او را به نمایش گذاشته‌اند.
“هویو” پس از پایان جنگ سرد به درگیری‌ها و سایر بحران‌های سراسر جهان پرداخت. بیشتر عکس‌ها و عمده شهرتش بخاطر پوشش جنگ‌های بالکان است. “عکس‌هایی در مورد نبرد ووکوار در کرواسی ، محاصره سارایوو ، جنایاتی كه در اردوگاه‌های كار اجباری صرب‌ها در بوسنی و هرزگوین صورت گرفته و پاك سازی قومی كه توسط “ببرهای آرکان” انجام شد.”

آثار هویو

12 ژانویه 2010 ، هائیتی با زلزله ای به بزرگی 7 ریشتر مواجه شد. این زلزله منجر به کشته شدن بیش از 220 هزار نفر گشت و بیشتر پایتخت را به آوار تبدیل کرد. ران هویو یکی از اولین عکاسانی بود که پس از زلزله به آنجا رسید و فجایع را ثبت کرد. او دو سال بعد دوباره به هائیتی سفر کرد تا وضعیت منطقه را دو سال پس از فاجعه ثبت کند. “هویو” با عکسهایش مشکلات کشورهای فقیر پس از بلایای طبیعی و فاجعه‌ی کودکان بی سرپرست را به تصویر کشید. بعدها منتخبی از عکس‌هایش را در کتابی به نام ” هائیتی ” به چاپ رساند.
او از بهار عربی در مصر و اعتراضات و درگیری‌های مصری‌ها، که منجر به سقوط رییس جمهور “حسنی مبارک ” و دولت او شد، عکاسی کرده و عکس‌ها را در مجموعه ای به نام “بهار عربی در کنار نیل” ارایه کرده است.

از دیگر مجموعه‌های تاثیرگذار هویو عکس‌هایی است که با همکاری آژانس عکس سون، برای آشکار کردن بحران سوتغذیه کودکان گرفته است. این آژانس، یک کمپین چند رسانه‌ای جهانی با ارائه عکس‌هایی از بنگلادش ، بورکینافاسو ، جمهوری دموکراتیک کنگو ، هند ، مکزیک و ایالات متحده تشکیل داد. عکس‌های “بنگلادش” توسط “ران هویو” گرفته شد. جایی که یونیسف تخمین می زند 48 درصد از کودکان بنگالی زیر 5 سال دچار سوتغذیه هستند.

به دنبال پنج سال درگیری در “دارفور” ، بدترین شکل نقض حقوق بشر در “سودان” صورت گرفت. قتل، تجاوز جنسی ، آدم ربایی و آوارگی بیداد می‌کرد. ران هویو در این منطقه حضور داشت و عکس‌های مهمی گرفت که بسیار خبرساز شد. عکس‌های او از “دارفور” به اقدامات بشردوستانه در این منطقه کمک زیادی کرد. او این عکس ها را در مجموعه‌ای به نام “کودکان دارفور” ارایه کرد.

هویو و درگیری‌های بالکان

“هویو” در کتاب ” خون و عسل” که در مورد درگیری‌های بالکان است، عکس‌های بی‌نظیری ارایه کرده. او از اولین روزهای شروع جنگ در سال 1991 در آن منطقه حضور داشت. او در این مدت فجایع جنگ را عکاسی کرده است. عکس‌های این کتاب با نقل قول‌هایی از قربانیان ، عاملان، شخصیت‌های سیاسی و ناظران بین المللی همراه است. این موضوع به اهمیت و تاثیرگذاری بیشتر کتاب کمک شایانی کرده است.

معروفترین عکس ران هویو که جز 100 عکس تاثیرگزار تاریخ انتخاب شده و در بوسنی گرفته شده است. این عکس در همین کتاب قرار دارد. عنوان عکس “لگد زدن به زن صرب” است. هویو زمانی این عکس را گرفت که جنگ بوسنی در سال ۱۹۹۲ میان بوسنیایی ها و صرب ها، هنوز به طور کامل شروع نشده بود. عکس، تصویری از یک سرباز صرب را نشان می‌دهد که به جنازه زنی بوسنیایی که کشته شده است لگد میزند.
هویو از طریق یک گروه شبه نظامی به نام «ببرها» وارد کشور شده بود. به او هشدار داده بودند که نباید از هیچ کشته‌ای عکس بگیرد. اما ران هویو با دیدن این صحنه ظرف چند ثانیه تصمیم گرفت عکاسی کند. و این لحظه دلخراش را ثبت کند. این عکسِ سرشار از نفرت، باعث بروز بحث‌های گسترده و واکنش‌های جهانی به درگیری‌هایی شد. درگیری هایی که هر روز وخیم تر از قبل پیش می‌رفت. عکس یک هفته بعد در مجله تایم منتشر شد. پس از انتشارش “آرکان” رهبر “ببرها” در مصاحبه ای گفت : “به دنبال روزی هستم که بتوانم خون این عکاس را بنوشم.” 

ران هویو در مورد این عکس که نزدیک بود به بهای جانش تمام شود، می‌گوید: ” وقتی این عکس را می‌گرفتم تمام بدنم می‌لرزید. هیچ یک از این سربازان به من نگاه نمی‌کردند. برای همین دوربینم را بالا بردم و فقط تلاش کردم تا از این کادر عکاسی کنم. وقتی که دوربین را پایین آوردم تازه من را دیدند اما متوجه نشدند که مشغول عکس برداری بوده‌ام” .
بعدها “آرکان” به جنایت علیه بشریت متهم شد، اما پیش از هرگونه تعقیب و پیگیری، در سال ۲۰۰۰ ترور شد. عکسی که هویو گرفته بود به یکی از مهم ترین مدارک علیه آرکان تبدیل شد و در نهایت از این عکس برای محکومیت او در دادگاه لاهه استفاده کردند.

محقق: الناز امینی

عکاسان